Website on a budget

Tegenwoordig besta je niet meer als je geen website hebt of niet goed vindbaar bent op het internet. Velen denken dat het maken van een website iets ingewikkelds is en veel geld kost. Dat kan maar is niet nodig. Je kunt makkelijk zelf, goedkoop een website maken en er zelfs, als je het goed aanpakt, geld mee verdienen.

Hoe pak je dat aan en welke kosten komen er dan echt bij kijken? Het begint bij een domein, het adres voor je website en e-mailadres. Dit doe je bij een hostingbedrijf. Zij schrijven jouw domein in in het ICANN (Internet Corporatie voor het Assigneren van Namen en Nummers).

Bij het bedrijf waar ik mijn domein koop kost een .nl domein € 4,99 en een .com domein € 8,99 per jaar. Je hebt vast al een goede naam in gedachten. Klik hier om te checken of de naam die jij bedacht hebt nog beschikbaar is.

Je hebt bij Hostinger al website en e-mail hosting voor € 0,80 per maand.

Wat je vervolgens nodig hebt is een CMS (Content Management Systeem). Dat is het stukje software waar de website op draait. Hierin maak je onder andere nieuwe berichten of pagina’s. 33% van alle websites draait op WordPress. En dat is niet voor niets. Je kunt het op een eenvoudige manier installeren en de content aanpassen of aanvullen zonder technische kennis nodig te hebben.

– Advertentie –

– Advertentie –

Je kunt dus voor € 14,59 per jaar een goed draaiende website in de lucht houden. En voor een klein extra bedrag een thema installeren voor een professionele en strakke look. Veel starters bouwen en beheren hun website op deze manier. Ook mijn website, waar je dit artikel leest, draait op WordPress. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan even contact op want ik help je graag.

Relevante posts

2019-03-22T16:13:38+02:00